lördag 25 april 2015

Växjö Lakers

Vårt underbara "köpelag" Växjö Lakers har tagit SM-guld. Det är helt underbart att det enda hockeylaget i Sverige som betalar lön till sina spelare nu har tagit sig hela vägen till toppen och därmed är bäst i Sverige.

Under de senaste dagarna har jag levt lite i en dimma. Hyperaktiv och rastlös har jag vankat omkring och gång på gång drabbats av tanken: "det är verkligen sant, det är på riktigt, det hände faktiskt". Samtidigt har vardagens normala rutiner fått stå åt sidan. Mat har ätits på udda platser vid udda tider, tvn har stått avstängd i förmån för sträckläsande av artiklar om Lakers, fredagsfilm har utgått, fredagstacos har utgått, vår planerade Karlskronaresa fick ställas in och vårt eviga spelande har nästan glömts bort. Flickvännen har nog fått lida en hel del av denna händelse. Möjligen har hon känt sig lite bortglömd, men jag har gjort så gott jag har kunnat för att försöka få med henne i glädjeruset och samtidigt försöat få henne att förstå att det är en idrottsligt historisk händelse som bara händer nu. Sen kan vardagen normaliseras igen när ruset har lagt sig.


Det var sent på torsdagskvällen som gulden kammades hem. Jag satt och följde matchen på tv4play. Först med hörlurar och senare in på tredje perioden med högtalare så även Caroline kunde få ta del av det. Jag vågade av någon orsak inte dela med mig av intrycken innan jag såg var matchen bar hän. Jag ville helt enkel isolera det till mig själv i början. Och matchen började ju också i underläge med 0-2 till Skellefteå, men sedan gjorde Växjö den otroliga vändningen och skapade den absolut mest spännande och nervpåfrestande hockeymatch jag sett i hela mitt liv. Många försökte få tag på mig under tiden med "Nu är det nära", "Snart får du korka upp champagnen ska du se ..." och liknande kommentarer men jag var så fixerad vid matchen att jag inte kunde lämna en sekund till något annat. Jag hade ingen möjlighet till kontakt med någon annan helt enkelt. När det slutgiltiga målet äntligen kom var det som att en stor tyngd äntligen lyftes bort och jag kunde skrika ut glädjen högt och ljudligt.

Sen gick allt väldigt fort, det blev champagne, kramar, skål och jubel och efterfest hos Mikael. Igår var vi dessutom med på staden och firade laget när de stod på scen framför tusentals Växjöbor. Denna aktivitet hade dock kunnat planerats lite bättre. Men det var trevligt att få delta och som avrundning på detta blogginlägg finns en liten film på hur det såg ut på torget igår (filmat med min sprillans nya mobil):