söndag 9 november 2014

NaNoWriMo tågar vidare

Jodå NaNoWriMo går bra, jag har hållit 1667 ord per dag med råge. Det är till och med så att jag kan hoppa över en dag om jag skulle behöva, vilket kan komma lagom till pass när jag nu snart ska resa bort.

Innehållsmässigt då? Ja, det blir nog en ganska slarvig text. Det skrivs fort och impulsivt utan någon större tanke på språket. Det är ju inte heller meningen att man ska fundera över de språkliga bitarna under ett NaNo-projekt. Sådant kan man titta på efteråt i stället. Men jag är på kapitel 6 nu och har hunnit en bra bit in i handlingen. Än så länge har inte den första rejäla vändpunkten skett dock, vilket oroar mig en del. Jag är verkligen värdelös när det gäller att disponera text. Blått skimmer kommer med största sannolikhet bli en hel del mycket längre än 50 000 ord. Men det mår den väl bara bra av antar jag. Det är som jag har sagt förut. Mina historier behöver rejält med utrymme.

En framsida har gjorts också. Caroline och jag har satt ihop den tillsammans. Jag har gjort texten och bakgrunden medan Caroline har gjort detaljerna runtomkring; fåglarna och de andra krumelurerna. Jag tycker den är jättesnygg. Eller vad säger ni?

Framsidan till Blått skimmer.