söndag 2 november 2014

NaNoWriMo igång ( ...och lite annat)

Idag har det varit den första november. En hel del saker har hänt denna dag, men framför allt har jag påbörjat mitt första NaNoWriMo-projekt Blått skimmer. Jag har skrivit totalt 1668 ord, vilket är mer än vad man behöver, men jag tror det är ganska svårt att hålla sig till den exakta siffran 1667 varje dag och det är inte det som är meningen heller. Innehållsmässigt är det prologen i boken som jag har skrivit på idag. Jag har lite kvar av den som jag ska färdigställa i morgon sen börjar bokens egentliga handlingen. Jag tänker inte lägga upp mina texter här på bloggen eftersom jag vet hur lite tid folk har för att läsa. Däremot kommer jag nog med jämna mellanrum rapportera hur det går; berätta om det var lättare eller svårare än jag trodde och om det visar sig, som det brukar, att boken tar en helt annan vändning än jag trodde. Det är väldigt spännande att ha gett sig in i det här projektet och jag ska verkligen göra mitt bästa för att uppfylla målet.
Caroline skriver på sitt NaNoWriMo-projekt, bredvid mamma som är på besök.
I övrigt då? Jo mamma är på besök. För ovanlighetens skull på hösten, vilket är väldigt trevligt. Vi var på hockey idag och bevittnade hur Växjö Lakers krossade Brynäs IF sönder och samman under sina skridskor. Hockeymatchen var en födelsedagspresent i förskott från mamma. I övrigt har vi ägnat helgen som mamma har varit här åt promenader, god mat och filmtittande (både egeninspelad film och vanlig film). I morgon blir det äppelpaj och besök från Astrid, det blir trevligt.

Så det var ett mer dagboksliknande inlägg från mig den här gången. Det är lite si och så i livet just nu. Tungt på många sätt. Av denna orsak orkar jag nog inte skriva om några djupare saker just nu. Det får bli senare. Tills dess får det bli Jag åt blablabla till frukost och borsade tänderna klockan 11-stil. Ni får stå ut helt enkelt.
Jag och Caroline utanför Vida Arena innan Lakers skickade det gästande laget
tillbaka norrut med svansen mellan benen.