söndag 30 november 2014

Det gick!

Det gick alldeles utmärkt att skriva 50 000 ord på en månad. Blått skimmer är inte klar dock, det är viktigt att påpeka, jag har kanske 10 - 15 000 ord kvar för själva boken, men jag har skrapat ett betongfundament för en ny roman och om inte Lava Lady eller M.I.S.T kommer i tryckt form snart så gör nog denna det.

Det var med stolthet som jag idag, den första advent, passerade gränsen för 50 000. Som tack för detta fick jag en video där hela NaNoWriMo-teamet skrek "Grattis, du gjorde det!", samt ett fint diplom. Dessutom ska min underbara flickvän beställa vinnartröjan, föreställande en drake och en riddare. Vår överenskommelse såg ut så; att den som vann skulle få tröjan av den andre som pris.

Ett vinnardiplom för NaNoWriMo 2014.
Så nu när NaNo är över, ska boken bli som M.I.S.T då att den bara ligger på is? Nej, förmodligen inte. Den är väldigt lätt att skriva på, har jag upplevt. Möjligen kommer jag inte skriva i samma tempo som under november. Jag kanske nöjer mig med 500 ord per dag i stället, eller något åt det hållet. Med lite tur kan den vara klar innan årsskiftet. Därmed blir det också mitt första verk som jag visar på bokmässor och marknadsför på bloggar eller i andra medier. Det ska bli spännande.

Ljudbok för övrigt. Jag har inte övergett det formatet. Just nu högläser jag ett kapitel varje kväll för Caroline och spelar in det samtidigt. Det kommer alltså även finnas en inläst version när jag ger ut den.