fredag 26 september 2014

Och kapitel 4 är klart!

Jag höll nästan NaNoWriMo-hastighet (det vill säga 1667 skrivna ord per dag) från förra blogginlägget fram tills idag. Vad som hindrade mig var gårdagens bokmässa som omöjliggjorde tid för skrivande och att dagens sista ord som var kvar på kapitlet inte var så mycket som 1667 ord.
Men jag kan konstatera att kapitlet är klart nu och det känns väldigt skönt. Det är som vanligt det bästa jag skrivit någonsin, och bättre ska det bli, storyn i boken ligger fortfarande i startgropen och stampar.

Kapitlet heter "Dana" (varför förekommer väldigt tydligt när man läser det naturligtvis). Det handlar till 50 % om Katjas fortsatta kamp med sitt eget hämndbegär. Det vill säga: hur långt är hon beredd att gå i sin vilja att visa andra hur sårad och känslomässigt skjuten hon känner sig? Till 50 % handlar det också om Henrik som nu har den lilla bebisen Mist att ta hand om. Han har precis avslöjat sin flickvän som drogmissbrukare och i slutet av förra kapitlet fick de få som följt det jag hittills skrivit läsa om hur Henrik av misstag gjorde något hemskt som mentalt kommer vända hans värld upp och ner.

Vad som väntar härnäst är att Caroline ska läsa igenom kapitlet. Därefter inläsning och klippning. Parallellt med detta påbörjar jag även kapitel 5 vilket jag siktar på att få klart innan NaNoWriMo.

Nedan följer två bilder från gårdagens bokmässa vilken jag var på tillsammans med min författarkollega och klasskompis Jesper Johansson. Vi träffade även Astrid där.