söndag 20 april 2014

Kapitel 3 klart

Caroline och Mikael tvingade mig att blogga, så nu gör jag det. Om jag nu ändå måste blogga så kan jag passa på att berätta att kapitel 3 äntligen har blivit klart i ljudform. Det har varit en enormt lång process. Sedan den 19 oktober har jag hållit på med klippningen av kapitlet och på dagens skrivarcirkel bestämde jag mig (trots en kramsjuk flickvän bredvid) att göra klart den allra sista biten. Att det har gått så långsamt torde bero på en kombination av julkalendern som startade någonstans där i oktober, mina heltidsstudier på universitetet och att jag fick Caroline som flickvän. Jag är ganska övertygad om att det hade varit klart flera månader tidigare annars, så kanske även kapitel 4 som nu är klart till hälften i textform.

För er som har glömt eller är obekanta med mitt skrivförlopp så är det alltid skrivandet jag börjar med. När ett kapitel är klart (mina kapitel är oftast väldigt långa med 30 sidor i genomsnitt) så går jag igenom det och tar bort, lägger till och ändrar det som behövs, därefter läser jag in det (vilket tar sin tid, jag delar oftast upp lästillfällena) sen börjar klipprocessen som jag arbetar med samtidigt som jag påbörjar nästa kapitel i textform. När kapitlet sedan är klippt så exporteras det och de som är intresserade får lyssna och ge den värdefulla feedbacken som jag är så beroende av.

Jag skulle hemskt gärna lova att det inte ska ta så lång tid tills nästa kapitel, att jag lärt mig av den här långa perioden och min publiks glömska kring vad boken egentligen handlar om eftersom det var så längesen de fick höra något, men tyvärr inte. Jag kan inte garantera att det inte kommer ta ytterligare ett halvår innan nästa episod av M.I.S.T blir offentlig. Allt jag kan säga är att jag ska göra mitt bästa.

Vad har hänt i övrigt de senaste veckorna då? Jo mamma har varit på besök och introducerats för flickvännen och familjen Ahlberg. Jag har fått ett konstigt sår vid knävecket som tack och lov är på väg bort och påsken som pågår just nu har vi valt att fira helt och hållet ute i Björnamo. Kanske lika bra med tanke på det liv och oväsen som brukar vara vanlig på Björnbärsvägen vid högtider (samt när solen skiner ute som den gör just nu). Så när påskhelgen är över återgår vi till Björnidet och vardagen där.

Avslutningsvis vill jag även ge ett litet smakprov på kapitel 3 som kompensation för den långa väntan. Jag vet att det är vissa av mina läsare som inte tycker om smakproven eftersom de är för "teasande". Som tur var är det inget tvång att trycka på länken. Det är ett lite större smakprov den här gången, också som kompensation för det eviga dröjsmålet:Här är lite bilder också från mammas besök och påskhelgen:

Mamma på sitt årliga vårbesök. Fotograf: Caroline.
Jag spelar Candy Crush med en av Carolines kusiner, Markus.
Ute och letar påskägg i trädgården. Fint väder, fina blommor, fin flickvän.