lördag 23 november 2013

Bokmässan som sådan

Nyss hemkommen från Kronobergs bokmässa och tröttare än någonsin. Inte för att det var en ansträngande tillställning, utan för att min dygnsrytm är som den är (ni kan läsa om det in några inlägg bakåt). Jag sov bara en timme i natt så jag har upplevt dagen lite som genom en dimma. Säkert låtit berusad, hackig och osäker (mer än vanligt) när jag har pratat med folk. Men jag fick träffa många, både bekanta och obekanta människor som jag fick chansen att nätverka med. Jag lärde mig en hel del. Bland annat min f.d. lärare på skrivarkursen förra våren, Bengt Carlberg, fanns på plats. Han gav en del nyttiga tips på vägen. Men framför allt var det jag, Mikael, Caroline, Astrid, Astrids syster Anna, Amanda och Jesper (en kollega till Mikael) som umgicks. Amanda tilldelades ett pris för sin geniala uppsats i mitten av dagen. Därefter intervjuades hon av Mikael. En intervju som jag hoppas på snart hamnar på Mikaels blogg. Amandas bok går nu att köpa på Adlibris.

Jesper intervjuades också. Hans bok har jag dessvärre inte läst, men den går att köpa här.

Amanda och Jesper.
Astrid sålde sin bok Porten på plats och även om försäljningen inte var på topp fanns ändå ett genuint intresse, både för hennes oemotståndliga bok och för de vackra bokmärken som Caroline hade gjort. Jag tycker alla borde ge Porten en chans även om man inte gillar fantasy. För det första har den inte de där klassiska elementen som fantasyböcker är förknippade med, det vill säga; drakar, trollkarlar, alver och dvärgar. Astrid har skapat en helt egen fantasyvärld på sitt sätt. För det andra är hon otroligt duktig på att skriva med ett jämnt och flytande språk. Det är väl värda pengar, det lovar jag. Boken kan ni köpa både här och här.


Astrids lilla bordshörna hade det gröna Porten-temat.
Hur gick det för mig då? Jag sålde Katrine och orättvisan på ljudbok, vilket inte gick så bra. Några ex försvann, men det blev verkligen inte i den mängd jag hade önskat. Bättre gick det för Lava Lady där blev det många som skrev upp sig för digitala kopior efter att jag kortfattat redogjorde för handlingen. Kanske var det också för att det var gratis. Men det spelar ingen roll. Jag vill nå ut och etablera ett namn innan jag sätter ett pris på mina produkter. Man vill känna sig trygg för det man betalar. Det är en självklarhet. Mitt bord var väldigt plottrigt och otydligt dessutom. När man ger sig ut på bokmarknaden är det viktigt att man är klar och konkret. Nästa bokmässa har jag förhoppningsvis något i textform att presentera.
Mitt plottriga bord.