tisdag 29 oktober 2013

Filminspelning

Jag, Mikael och Caroline har idag startat upp ett helt nytt projekt som involverar enormt mycket filminspelning. När jag som liten pilt följde julkalendrarna på Sveriges television fantiserade jag ofta om att göra en egen. Den gick ofta ut på att jag spelade med i något drama där någon kompis blev kidnappad och jag skulle hitta på något sätt att rädda honom genom de olika avsnitten . Men det blev aldrig av.

Men för några dagar sedan återfick jag idén om att göra en julkalender, dock inte som någon följetong utan blandade sketcher i stället. Inspirerad av de sketcher Alex och Sigge lägger ut varje fredag har jag nu slagit hammaren i bordet och börjat skriva egna. Meningen är att Mikael, Caroline och jag tillsammans ska skriva 24 manus, spela in dessa och publicera en sketch i taget fram till julafton, som vilken julkalender som helst. Idag var vår första inspelningsdag och vi blev färdiga med 2 stycken av de 24 tänkta.

Temat jul ska ligga i periferin i sketcherna, det ska alltså inte vara det viktigaste. Det genomgående temat kommer snarare vara den svarta humorn. Vi kommer att dyka ner i all form av tragedi och ångest och försöka göra någonting roligt av det. Än så länge vet vi inte vad julkalendern kommer att heta, men någonting i stil med Jul, jul, skrålande jul eller Släckta äro ljusen. Plattformen blir naturligtvis YouTube och ni som följer mig på Facebook eller Instagram kommer få dagliga uppdateringar från och med den 1 december. Kanske lägger jag även upp en länk här på bloggen vissa dagar för att göra lite reklam. 

Vår målsättning är att ha kul, sprida glädje och kanske återuppväcka vårt slumrande filmintresse. Det vore roligt om projektet blev en succé, men om det inte sker så har vi åtminstone försökt. Nedanför ser ni en stillbild från en av dagens sketcher.