söndag 13 oktober 2013

Berg- och dalbanan

Det är en klyscha att använda "berg- och dalbana" som uttryck för livets upp och nedgångar, men det är inte mindre sant för det. Backarna fortsätter att dala och stiga i lättnad/stress, motgångar/framgångar, glädje/depression. 

Just nu har jag otroligt mycket att göra i min litteraturvetenskapskurs Den äldre litteraturen. Detta dels på grund av ett ganska tajt ihopsatt schema, men också för att jag hamnade efter en del under förra veckan då berg- och dalbanan av olika orsaker sluttade brant nedåt. Under helgen måste jag läsa hela Don Quijote, vilket i och för sig är bra, att ha ytterligare en klassiker läst - ytterligare en allmänbildning till godo... Men vid sidan av det måste jag också läsa utdrag från Montaigne och Rabelais. Grädden på tårtan är också att jag måste göra några småanalyser av författarna Catullus och Bernart de Ventadour på grund av min eftersläpning. Men det är inte synd om mig för det. Jag studerar på samma villkor som alla andra och är dessutom tacksam för den bildning som pekas ut åt mig. Min poäng är att dalarna och topparna kan definieras utifrån olika förhållanden. Det behöver inte ens handla om mentala upp- och nedgångar.

Växjö Lakers är för övrigt i toppform (ett exempel på en uppgång). Igår slog de till och med Brynäs, ett lag som de haft mycket svårt med. Givetvis är jag jätteglad över det även om jag förstår att det bara är en tillfällighet. Det behöver inte betyda absolut nedgång härnäst men det finns alltid en topp på berget.