söndag 22 september 2013

Intervjuvad

Jag har nyligen blivit intervjuad av en annan begåvad skribent angående mitt författarskap. Ni kan hitta den här, men inte bara intervjun utan också en alldeles förträfflig blogg med vardagsbetraktelser, filosofier och goda boktips för dig som har intresse av litteraturens rika värld.

Det är söndag idag, Mikael och jag har precis sett filmen Inception igen. Vi såg den under tidiga 2011 också men ingen av oss förstod särskilt mycket av den. Nu hängde man med bättre men det är fortfarande en otroligt komplicerad film. Spännande, vacker och tankeväckande. Filmen handlar om drömmar och de olika nivåerna i drömstadiet. Under filmens gång påpekade Mikael att man själv blir sömnig av att vara inställd på att det är drömmar man betraktar och han hade alldeles rätt. Filmen är med andra ord mycket trovärdig, de sätter vårt undermedvetna i visuella perspektiv. Jag rekommenderar filmen starkt.

I övrigt då? Jag håller på att läsa Mörkrets hjärta för nästa veckas epikanalys på universitetet. I morgon kommer det allra sista avsnittet av Dexter. Serien slutar nu, med sin sista säsong. Det ska naturligtvis bli jättespännande att se hur de binder ihop allt, men lika självklart blir det sorgligt att behöva lämna serien. Men sådant är livet... förgängligt.